4 dage i Taormina-området

Castelmola, Castelbuono & Cefalú

Da det sidste indlæg blev lidt forsinket, følger vi op med endnu et i dag 🙂

I torsdags startede vi dagen med en tur i bølgerne. Det var tiltrængt i den varme, da der selv fra morgenstunden var der over 30 grader. Om eftermiddagen kørte vi til Castelmola. En lille by, der bogstaveligt talt ligger på en bjergtop. Det føltes næsten som om, man var på toppen af verden, og her var en fantastisk udsigt over Taormina, Giardini Naxos og havet.

I går, fredag, gik turen videre vestpå. Efter de første 100 km. besøgte vi Sicilia Outlet Village, hvor vi brugte nogle timer på at kigge i butikker (og nogle fik brugt lidt penge). Inden vi nåede dagens endestation, Castelbuono, gjorde vi også stop ved en lillebitte, spøjs by – Sperlinga. Her var samtlige “huse” hugget ind i bjergene, så man udefra bare kunne se en dør i bjerget. Disse blev engang brugt som rigtige boliger, men i dag bruges de tilsyneladende kun til opbevaring. Det var en sjov oplevelse – især fordi det var helt tilfældigt, at vi fandt det.

I Castelbuono bor vi i en moderne lejlighed med en stor tagterrasse med udsigt over byens tage. Her har vi 2 overnatninger. Castelbuono er en mindre by beliggende ved Madonie National Park. Omgivelserne er smukke og bjergrige, og her er stort set ingen turister.

I dag har vi besøgt Cefalù, som er en havneby beliggende på Siciliens nordkyst. Og når man siger, at byen ligger på kysten, så er det helt bogstaveligt – husene ligger nemlig helt ud til vandet, så bølgerne slår direkte op ad husmurene. Vi startede med at bestige La Rocca, som er Cefalùs berømte klippe. Klippen er omkring 300 meter høj, og det tog en times tid at “bestige” den. Udsigten heroppe fra var meget betagende – byens røde tage, kysten og det turkisblå vand udgjorde et smukt syn. Vi tog også en tur rundt i byens snørklede gader og spiste aftensmad foran den flotte katedral.

Maria

IMG_5744 IMG_5757 IMG_5767 IMG_5790 IMG_5763IMG_5805IMG_5806IMG_5819IMG_5820IMG_5847IMG_5855IMG_5860IMG_5869IMG_5873IMG_5885IMG_5891IMG_5898

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 dage i Taormina-området